Török Boglárka - Sminkes
Török Boglárka - Sminkes
Török Boglárka - Sminkes
Török Boglárka - Sminkes
Török Boglárka - Sminkes

Random shooting day 1.

 Koczka neve bizonyára nem cseng ismeretlenül sokak számára.  Rengeteg helyen lehet látni munkáit. Legyen szó divatfotózásról, TV műsorról, de nagyon sok közéleti személy fodrásza is egyben. Mindemellett számos díj (így Fashion Awards és 2x-es Év fodrásza díj) nyertese. 
 Ő hozta létre a facebookon is megtalálható csoportot, melynek a neve, ahogy a bejegyzés címe is mutatja Random Shooting Day. Munkái során számos sminkessel, stylisttal, fotóssal dolgozott már együtt. Őket gyűjtötte egy csoportba. Mivel korábbról már nekem is volt vele munkám, így kerültem bele én is ebbe a csoportba.

 A csoport lényege az, hogy Koczka meghatározott napokon kitesz egy modellről egy fotót és a szakmabeliek vállalkozhatnak rá, hogy kihoznak belőle valamit, így sokszor egészen különleges dolgok is születhetnek, hisz olyan szakmabeliek kerülhetnek össze, akik még soha nem dolgoztak együtt.
 Csapatépítésen, szakmai összetartáson túl egy olyan pozitív töltete is van ezeknek a shooting day-eknek, hogy miután sokszor nem ismerik egymást a csapatban részt vevők, így nincsenek elvárások sem. (Értem ezalatt, hogy ha egy adott fotóshoz megyek, akkor tudom, hogy ő mire szereti helyezni sminkben a hangsúlyt stb. Kicsit az adott fotós szája íze szerint sminkelek.) Itt viszont mindenki egy szeletet ad önmagából és ezáltal új, más megvilágításba kerülhetnek dolgok. 
 Ezek voltak az egyik shooting day képeink: 

Bővebben →

Gabor Kiss Handmade – Kollekció fotózás

  Munkám során rengeteg tervezővel találkozom. Főleg hazaiakkal.  Azt kell mondjam, nagyon sok kreatív, igényes tervezővel büszkélkedhet ez a pici ország. Érdemes őket figyelemmel kísérni!
 Még decemberben – szinte az év lezárásaként – volt szerencsém részt venni Kiss Gábor táskáinak befotózásán. A táskák letisztultságuk mellett (amit én nagyon szeretek legyen szó bármiről is) nagyon ötletesek. A kivitelezése pedig egyszerűen csodaszép, igényes. 
 Eddig még nem nagyon írtam arról, hogy hogy is születik meg egy ilyen fotózás. Jómagam már huzamosabb ideje együtt dolgozom Angelika Havettova stylisttal. Ennél a munkánál is ő volt a stylist. Egyúttal ő határozta meg azt is, hogy milyen irányba induljunk el az anyaggal. Ilyenkor Angi mindig készít egy moodot, ami a projektben résztvevőknek ad inspirációs alapot, hogy a saját részét milyenre szeretné formálni. Az ötleteket átbeszéljük, egyeztetjük és a végső kikristályosodás mellett elkezdődik a fotózás leszervezése. 
 A táskák letisztultsága egyenesen adta, hogy az egész koncepció is letisztult legyen. Így sminkben is egy natúr sminkben gondolkodtam. Egy erősebb szájat már csak a sorozat vége felé csempésztem be. És akármilyen hihetetlen: feketét! Pici bordóval megbolondítva.  Kicsit izgultam, hogy Gábornak mennyire fogja felvonni a szemöldökét, de szerencsére egy nagyon nyitott személyiség.
 A teljes végeredmény pedig nagyon tetszett neki. 

Bővebben →

Plastic game – a PS magazinban!

 Peruzzi Boglár neve már nem csenghet ismeretlenül, hisz rengeteg munkám készült vele.

 Bogi  a Pécsi Tudományegyetem művészeti karán végzett. Munkája során főként képzőművészeti alkotásokból merít ihletet. Én azért is kedvelem, mert egy igazi kis csodabogár.  Olykor fura – már már picassoi – látásmódja, helyenként csapongó gondolatai és mindig széles mosolya, ami számomra őt egy igazi, hóbortos művésszé teszi. A végeredmény pedig mindig valami különleges, valami izgalmas. 
 Épp Magyarországon járt (jelenleg ugyanis Koppenhágában él) és elkészítettük ezt a fotósorozatot, mely megjelent a PS Magazinban is. 

Bővebben →

Vizsgamunka fotózás Máthé Krisztiánnal

   Mindig nagy öröm egy- egy újabb fotóssal együtt dolgozni. Pláne, ha az a fotós még csak most bontogatja szárnyait. Hisz egy “pályakezdő”  mindig hoz egy új szemléletet, egy frissességet a szakmába.
Olyan jó látni ezt a kibontakozást.  Az pedig egy külön élmény és megtiszteltetés, ha egy ilyen kibontakozáshoz magunk is hozzájárulhatunk munkánkkal.
   Egy vizsgamunka fotózás alkalmával ismerkedtem meg Máthé Krisztiánnal is, aki a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója. Rendkívül lelkes és nagyon célorientált. Ő az az ember, aki pontosan tudja, hogy mit akar és célja eléréséért mindent meg is tesz. Lehet vele találkozni divatbemutatókon, nevesebb ügynökségek teszt fotózásain és még sorolhatnánk. 
Még decemberben készült a következő sorozat, ahova a sminket én készítettem.

 

Bővebben →