Török Boglárka - Sminkes
Török Boglárka - Sminkes
Török Boglárka - Sminkes
Török Boglárka - Sminkes
Török Boglárka - Sminkes

Eszközök nélkül


Warning: Illegal string offset 'blog' in /home/sminsnet/public_html/wp-content/themes/opulus-custom/archive.php on line 45

Soha nem éreztem magam annyira elveszettnek, mint amikor egy alkalommal még az utcáról hívtak vissza egy smink elkészítésére.  A történet rendkívül banális volt.

Természetesen Murphy törvénye szerint mikor történhet az emberrel ilyen? Csakis akkor, amikor az a helyzet a kellemetlennél is kellemetlenebb tud lenni. Történt ugyanis, hogy az ecseteimet elvitte magával valaki azok közül, akikkel egész nap voltam. A nagy pakolásban nem vettük észre, hogy a sok fekete táska közül, nem az enyémben landoltak. Mit tehettem mást? A stúdióban, a smink szobában fellelhető ecsetekkel kellett menteni a helyzetet.  Persze azok az ecsetek valahogy másmilyenek voltak. Funkciójukban ugyanazok, de valahogy mégis máshogy keltek életre a kezeim között.  Nem szívesen emlékszem vissza arra a napra. Ráadásul még tanulóként jártam így. A kellemetlen emlék ellenére nem vágtam sarokba a stúdió ecseteket és nem rohantam sírva haza. Sokkal inkább megkerestem a sajátjaimat és azóta is féltve őrzöm őket.

És hogy mindezt miért írtam le?

Mert mielőtt még bármit is vásárolnál nagy elhatározásodban, érdemes a vásárlást az ecsetekkel kezdeni. Egy jó ecset megfizethetetlen! És hogy milyen egy jó ecset? Véleményem szerint ezt egyénje válogatja.Találkoztam olyannal, aki az egyik nagy márka ecseteiért élt- halt, míg ugyanarról az ecsetről egy másik, gyakorlott sminkes negatívan nyilatkozott.

Talán abban az egyben mindannyian megegyezhetünk, hogy az érintése kellemes, finom, puha legyen. (Nem az a cseklős- nyaklós puha! Hanem az a sem nem túl kemény, sem nem túl puha. Az ecsetnek kell, hogy tartása legyen, hogy az anyagot szépen el lehessen dolgozni. Túl puha ecsetnél ugyanis maszatolás az eredmény. A túl kemény, túl műszálas ecset pedig szúr, amit hosszan elviselni nem túl kellemes. )

Munkám során nem ragaszkodom  egy ecsethez csak azért, mert nagy márka, amennyiben azzal a modell arcán dolgozva kellemetlen érzést váltok ki. Egy alkalommal engem sminkelt ki egy kozmetikus hölgy és már az alapozásnál alig vártam, hogy érjünk a végére a sminkelésnek. Én szeretem, amikor a modelljeim azt mondják alapozás közben, hogy olyan, mintha egy masszírozást csinálnék rajtuk és akár el is tudnának aludni.

Az általam preferált / nekem bevált márkák, ecsetek tekintetében:

Egy biztos: az ecset lesz az az eszköz az életedben, amit nagy valószínűséggel nem fogsz váltogatni – már, ha megtaláltad az IGAZIT ;-D


Warning: Illegal string offset 'blog' in /home/sminsnet/public_html/wp-content/themes/opulus-custom/archive.php on line 52

Bővebben →

Miért?


Warning: Illegal string offset 'blog' in /home/sminsnet/public_html/wp-content/themes/opulus-custom/archive.php on line 45

Régen buszon, villamoson ülve szerettem nézni az arcokat. Főleg a női arcokat. Ez a nézelődés, ez a kíváncsi megfigyelés elterelte a figyelmemet egyéb tényezőkről. Szinte “észrevétlenné” váltak a kellemetlen szagok, az, hogy tömeg van, hogy löknek, taposnak.  Az utazás ideje pedig látszólag “lerövidült”.

Hogy mit néztem rajtuk?
Főleg azt, hogy mennyi nő vállalja be, hogy kisminkelje magát. Ha bevállalta, akkor hogy sikerült neki? Mit csináltam volna én máshogy? Annál pedig, aki nem vállalta be, annál pedig azon méláztam, hogy vajon miért nem?

Elméláztam egy blogbejegyzésen is, melyben arról volt szó, hogy egy társaságban heves vita folyt, hogy mi is a “fontosabb”. A ruházat, a haj vagy pedig a smink. Úgy gondolom, hogy alapvetően mindhárom. Már csak ha az átváltoztatós fotókat nézzük. A nőknek nem szimplán a sminkjét csinálják meg, vagy a frizuráját, hanem hirtelen lecserélik a ruháját is. Ám, ha úgy vesszük, hogy van egy tiszta, rendezett ruházat, egy tiszta, rendezett haj, akkor a smink sokat tud hozzátenni a megjelenéshez. Hisz általa eltűnnek a fáradtság jelei és egy kisimult, üde arc néz vissza ránk.

Ma már kevesebbet utazom tömegközlekedéssel. A nézelődés azonban továbbra sem marad el. A helyzet pedig alapvetően változatlan a korábbi évekhez képest. Vannak, akik bátran sminkelik magukat. Vannak, akik a jól megszokott fekete ceruza, spirál kombót használják. Azonban többségében még mindig nem nyúlnak ecsethez a nők.

Vajon nincs idejük rá? Nem akarnak tíz perccel korábban kelni? Vagy egyszerűen nem tudják, hogy mit és hogyan? Vagy hogy mivel? Vagy egyszerűen nem érdekli őket az egész? Ez utóbbit nehezen képzelem. Hány lány, nő, asszony mondta sminkelés után nekem, hogy: ” El tudnám viselni, hogy minden nap így nézzek ki!”
Szóval:

ed31e515db4bc6818f462e815974bd9d

 

 

 

 

 


Warning: Illegal string offset 'blog' in /home/sminsnet/public_html/wp-content/themes/opulus-custom/archive.php on line 52

Bővebben →